fredag 24 juli 2009

INGET FÖR "MUSBRÄNDA"

Idag blev jag så sugen på att baka. Först blev det en chokladfudgekaka som jag hittat hos http://chiliconkarin.blogg.se/ Den blev så fantastiskt god!!!

Sen gjorde jag en av mina favoritkakor - rullrån. Receptet fick jag av en tant när jag bodde i Västerås. Jag har gjort om det lite för jag vill ha lite kolasmak på rånen.Jag smälter 90 gr smör, tillsätter 1,5 dl socker, 3 dl mjöl, 1-2 dl vatten, 1 msk vaniljsocker. För att få lite kolasmak minskar jag på socker och tar ljus sirap istället.Det är bra att ha en rullrånspinne till hjälp när man rullar rånen. Det är ganska hett för fingrarna.
Det blir krispiga rån och det går alldeles utmärkt att kupa dom på ett glas och använda till efterättskål. Här en fyllning med grädde och hallon.

Ni som "pimmar" ser att jag försökt mej på att redigera bilderna. Inte så snyggt kanske men kul att experimentera. Hela min blogg är ju ett experiment!!!

5 kommentarer:

KarinW sa...

Nu testar jag och kommentera igen, håller en tumme....
Gott med bärkorgen där, då börjar rullrån falla mig i smaken! Kanske vi kan träna lite ihop med bilderna?

KarinW sa...

Ha ha vad kul nu funkar det! Pratade med Lisa och hon trodde inte att det var något fel på dina inställningar!

KarinW sa...

Kul att du gillade kakan, tyckte det var för mycket klet på en gång men det var bara då det!

Ing-Mari sa...

Kul att du skaffat en egen blogg. Den ska jag hänga med på. Ska testa ditt recept på rullrånen. Jag kör mest med vanliga recept, men kola måste man bara testa
Ha en bra semester/I-M

Kerstin: sa...

Kul Ing-Mari att du hittat hit. Hoppas att du blir nöjd med rullrånen.