måndag 27 juli 2009

TRASMATTOR


Min mamma är fantastiskt duktig på att väva trasmattor. Jag har försökt men det blir inte alls lika bra resultat. Det finns gott om trasmattor här hemma och att ha någon annan sorts matta på golvet känns nästan fel. Men smutsiga blir dom och då är det inget jag vill ta till tvättmaskinen.


Såpa, rotborste och sjövatten är den bästa "tvättmaskinen" för mattorna. Det är en härlig sommarsysselsättning att stå vid sjön och skura mattor och det doftar så gott av såpan.

Jag blir lite nostalgisk när jag står där. Jag hittar igen mina gamla vardagsrumsgardiner, en pyjamas jag hade som liten och nån gammal kjol. Färgerna och nyanserna är många och det är ju det som gör mattan så vacker. Jag blir också lite filosofisk och funderar över livet. Det är ju lika med det. Vore alla dagar lika så blev det rätt enformigt. Både ljusa och mörka dagar har vi under vårt liv och allt berikar oss, på samma sätt som mattan blir vacker av kontrasterna i de olika mattrasorna.

Ja det är lätt att bli filosofisk vid denna vackra utsikt.


3 kommentarer:

Marie i Kölsillre sa...

Hejsvejs Kerstin!
Toppenblogg du har! Jag blir såå glad när jag läser allt klokt som du skriver och vad vackert det är där ni har stugan. Ruth gav mig din bloggadress. Nästa vecka börjar jag att jobba.Ska bli kul! Karmar från Marie

Kerstin: sa...

Kul Marie att du hittat hit och tack för de vänliga orden! Tänk att sommarledigheten redan närmar sej sitt slut. Va fort sommaren går! Kram.

KarinW sa...

Vad fint och mysigt det ser ut, jag känner liksom lukten men jag är inget vidare bra på att borsta! Just ja man ska jobba till veckan men vissa har visst en vecka till, AVIS!
Men jag ser att Marie tycker det ska bli kul så jag hoppas att jag blir smittad av arbetsmyran:)