tisdag 8 december 2009

VEGETARISK FESTGRYTA


Att äta något vegetarisk tycker jag kan vara så gott ibland. Och en gryta är aldrig fel, med eller utan kött. Den här grytan fick jag recept på när jag på 70-talet gick en kurs i vegetarisk matlagning.

Festgryta

4 dl små gula lökar
2 hg champinjoner
4 tomater
2 paprikor
1 litet blomkålshuvud
2 msk smör
Dela grönsakerna i bitar och blomkålshuvudet i buketter. Låt allt puttra i smöret några minuter.

Tillsätt
1,5 dl grädde
1,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk sellerisalt
0,5 tsk stött rosmarin

Kokas till allt är mjukt.Blanda i

1 dl majskorn
1 dl gröna ärtor

och låt koka upp.


Servera ris eller hel bulgur till.


Nu ska jag snart gå kvällspromenad med Alfons men han gillar ju sin utsiktsplats där han spanar och vaktar. Skönt med vakthund......

3 kommentarer:

KarinW sa...

Gott det där! Kanske något att göra efter julens skinkor och korvar (nejmen just ja det hinner inte jag äta mig less på)
Nästa år vill jag också till Jamtli fast som du vet är jag ingen marknadsmänniska men den verkar så "GOD"!
Psst, bra med vakthund!

hoppolek sa...

hej! kul att du tittade in på min blogg.
ja jag är verkligen kär i hundrasen.
och du har en sån som jag tycker är så fin; ).
kan tänka mig en tricolor om jag nu skulle köpa hund någon mer gång.
det är min första hund och tack vare att rasen är som den är så är det en toppen bra första hund. ha en bra dag / Gunilla

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hej Kerstin. Vad god den ser ut din gryta. Har just skrivit klart morgondagens inlägg hos mig, också vegetariskt.
Kul det är fler som tänker grönt mitt i julförberedelserna :)
Klappa vovven lite extra från mig.