torsdag 15 april 2010

MATBLOGGEN?


Nej, nån matbloggare är och kommer jag aldrig att vara. Men att dela med mej av ett och annat smarrigt recept kan jag tänka mej. Det här åt vi i påskas och mellan varven blir det gärna den här varianten på fläskfilé.

FLÄSKFILÉ MED RÖKT LAX


ca 500 gr fläskfilé
100 gr kallrökt lax i skivor
1 msk dijonsenap
salt och peppar



Skär filén längs med och platta ut. Bred på senaps och lägg på laxskivorna. Salta och peppra.
Rulla ihop som en rulltårta och lägg skarven neråt. (Fäst skarven med tandpetare så den inte rullas upp.) Stek den brun i stekpanna och ställ sedan i ugn 200 grader ca 15 min.



Under tiden är det bara att tillaga denna sås som passar bra:

3 dl grädde
1 msk stött rosépeppar
1 tsk dijonsenap
1-2 msk kalvfondbuljong
0.5 dl vitt vin
1,5 dl vatten
0,5 dl vetemjöl
salt och peppar

Koka grädde, vin,och fond. Red med vetemjöl och vatten och tillsätt kryddor. Koka i ca 10 min.

Till detta är det gott med klyftad potatis, morotsstavar, lökklyftor, skivad paprika och hackad chili. Lägg allt på bakplåt, ringla över olivolja, salta och tillsätt lite vitlökskrydda. Ställ in i ugnen, 200 grader till potatisen blir mjuk.

Nej, nån bild på den färdiga rätten blev det inte. Jag var alldeles för hungrig så kameran glömdes helt enkelt bort.

4 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Spännande mix. :)

KarinW sa...

Håller med Helena här och jag blir verkligen nyfiken, är det eget recept? jag såg blåsippor igår och jag blev alldeles till mig, nu är det vår min vän!
Hoppas du får en skön helg, kram kram

Kerstin: sa...

Ja det är verkligen en spännande och annorlunda mix. Väl värd att prova tycker jag! Jag har inte hittat på receptet utan fått det av en bekant.

Anna sa...

Kul att du hittat till min blogg! Jag får väl tacka chiliconkarin som länkade till mig!
Nu har jag ju din address också!

Ha en bra dag!
:)