torsdag 13 maj 2010

GÖKOTTA BLEV DET INTE IDAG.....


Krisiti Himmelsfärdsdag och jag tänkte bjuda S på gökotta med hemligt mål. Picknick-korgen skulle fyllas och vi skulle åka ganska tidigt. När vi vaknade var dock vädret inte direkt inbjudande så vi valde att äta frukost hemma vänta på finare väder.Efter lite fixande här hemma packade jag fikakorgen med tunnbrödsmackor och kaffe och sen for vi mot hemligt mål.Första stoppet blev premiärfika vid Hällan. Vid fikade och njöt av hur otroligt lugnt och fint det är.Alfons nosade omkring, tog sej ett fotbad men hann även med att tigga lite av vår matsäck.Trippen fortsatte. S försökte gissa vart vi skulle men jag teg som muren. Efter 6 mils körning, och vi passerat länsgränsen, var vi framme. Jag stannade bilen mitt i skogen vid ett skjutfält. S såg ut som ett frågetecken, trodde nog att jag drev med honom men vi gick en liten bit. (Skulle aldrig hittat hit om jag inte blivit tipsad. TACK FÖR TIPSET!)Där växte det flera tuvor med Mosippor. Lite tagna av vädret tror jag. Det regnade lite och var kallt så de flesta av blommorna såg lite hängiga ut. Eller är kanske blomningstiden förbi??Men tar man sej besväret och kryper ner på marken ser man en vacker blomma.
Lite knäpp är man kanske när man åker över 12 mil för att se på några blommor och bensinen kostar över 13 kronor litern. Men det var det väl värt!
Nu har vi haft uppkopplingskrångel. Tålamodet har verkligen prövats. Men efter ett par timmars bökande har vi lyckats! Trägen vinner heter det väl?

Nu hoppas jag att vi alla får en skön helg!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Sånt här gillar jag! Att hitta på äventyr och överraska! Och att ta med sig fika och stanna till på nåt fint ställe är aldrig fel!

Jenny sa...

Mosippan....

Det heter en låt som min Pappa brukade spela på dragspel...*minns och ler*

Ha en fin helg.
Kram, Jenny

Anonym sa...

Vad bra att ni hittade!
Skulle gärna velat se minen på S när ni stannade vid skjutbanan.
Den ser ju inte direkt inbjudande ut.

De hopslagna blommorna berodde säkert på att det inte var sol.

Sköt om dig nu och vila mycket!

Ruthan

E-B sa...

kunde inte kommentera under fototrissen-inlägget...
vill iaf bara säga att du har så fina foton på din blogg, din hund är det sötaste man kan tänka sig o gillade också mycket vårens första tulpan.
allt gott!