måndag 11 april 2011

VÅRTECKEN DEL 5Min mamma ringde en dag i helgen och frågade om jag kom ihåg boken om Gumman Tö. Boken heter Olles skidfärd och det var en favoritbok när jag var liten. I den boken kommer Gumman Tö och sopar bort snön efter kung Vinter och farbror Rimfrost. I helgen har verkligen gumman haft fullt sjå för det var en hel del snö att städa undan!


Snön har tinat med raketfart och det är mycket vatten i diken, bäckar och ängar.Om det är ett vårtecken-det vet inte jag, men spillkråkan verkar vara höjdrädd så han har suttit längst ner i en torrgran och letat mat.
Jag vill helst inte sjunga

"Sov du lilla videung,

än så är det vinter...."
Mycket hellre sjunger jag


"Blåsippan ute i backarna står

niger och säger att nu är det vår"
Blåsipporna som mycket blygt hade letat sej upp på förra veckans vårbilder har blivit lite kaxigare nu. De här sipporna växer utanför vårt hus och jag kan tänka mej att än tar det ett par veckor innan de blommar i skogen.


Nu är det så härligt för vårfåglarna har börjat komma. Bofinken kvittrar för fullt och på gräsmattan letar koltrasten efter mat. Ingen var speciellt sugen på att bli sedd på min blogg så det får jag väl respektera den här gången


Kolla runt hur långt våren har kommit i vårt avlånga land genom att klicka här:5 kommentarer:

Lena sa...

Hej... Vilka fina vårtecken du bjuder oss på i dag då...det ända vi inte har här är blåsippor...men sanart så... ;)

Ingrid sa...

Vilka jättefina vårtecken. Så den där spillkråkan har jobbat på!

Blåsippor är väl det ultimata vårtecknet tycker jag!

Tack för din kommentar hos mig och ha en fin fortsättning på den här vårveckan!

Elisabet sa...

Hej
visst ska vi sjunga om blåsippan ,jag gjorde det med barnbarnen i helgen, Nu är det en härlig tid, det är så skönt med lite värme, men mina hundar är inte vita längre, mer "Stockholmsvita" av damm o grus, men det gör inget!
Ha en bra vecka
elisabet

Pennelina sa...

Hum... vide, vi måste komma ihåg att ta in vide :-D

Kramar från mig <3<3<3

Kicki sa...

Jo, tack och lov för allergimediciner! Och för strålande sol, kvittrande fåglar, naturen som vaknar till liv och varma temperaturer. Det är det som gör att våren är värd pollenbesvären. :)