torsdag 30 juli 2009

BOKTIPS

Jag tycker att sommaren inbjuder till att läsa mycket. Det har blivit en hel del läst i sommar och just nu är jag mer eller mindre fast i 2 böcker. Jag tycker nämligen om att ha 2 böcker på gång. En talbok och en pappersbok. Min mp3 har i det närmaste blivit oumbärlig för mej. Det är ju så bra att kunna lyssna samtidigt som jag stryker, städar, promenerar mm. Och är jag ute och reser kan jag ju både se på landskapet och läsa samtidigt. Eller bara ligga på sängen och lyssna...... Mysfaktor!!

Men jag tycker också att det är en härlig känslan av att hålla i en pappersbok, se hur mycket jag läst, hur långt kapitlet är mm. Jag är nog en bokfreak.

De böcker jag läser nu är Camilla Läckbergs "Olycksfågeln" och Kajsa Ingemarssons "Bara vanligt vatten". Inte några tunga verk, dom rinner in lika lätt som en mjukglass i sommarvärmen.
Har ni tittat in på http://www.boktipset.se/ ? Det har jag gjort och betygsatt böcker som jag läst. Då räknades det ut att jag skulle tycka mycket om Conn Igguldens serie om Kejsaren. Har varit till biblioteket idag och lånat den första delen. Nu ska jag rippa över boken till datorn och sen vidare till mp3. Sen blir det till se om jag gillar den.... Tror det, för just nu är jag i en period då jag gillar historiska böcker.

1 kommentar:

Karin sa...

Hallå där semesternjutare! Har inte lärt mig det där med mp3 än men Kajsa I-boken kanske är nåt för mig. Har bara läst ST-följetongen i sommar och löst sudoku. Nu är det bara att ladda för jobb imorgon men det känns rätt ok.
Ha det fint så hörs vi kram/Karin