söndag 30 augusti 2009

SKÖRDETID

På försommaren gjorde vi i ordning 2 odlingslådor och jag var full av förhoppning och förväntan. Jag såg fram emot att hämta sallad,persilja, dill och rädisor varje dag. Men hur blev det. Ogräset har mer eller mindre tagit över och jag har inte haft nån större lust att rensa eftersom det varit så regnigt. Dillen har i alla fall vuxit bra och idag har jag plockat dill och lagt i frysen.


Sen blev det grillning. Idag blev det fläskfilé och goda tillbehör som grillades. Marinaden är enkel och god.
0,5 dl olja
0,5 dl soya
0,5 dl rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
svartpeppar
Låt köttet ligga i marinaden minst 2 timmar.

Jag försöker oftast att tänka GI och då är det gott med grillade grönsaker istället för potatis. Idag blev paprika, zuccini och halloumi som hamnade i grillkorgen. Till maten hade vi goda såser. Vi åt inte de här såserna idag men jag vill gärna dela med mej av några favoritsåser.

Kall sås
blanda
2 dl creme fraiche
ca 1 dl sweet chilli sauce

Varm sås
2 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1/2 köttbuljongtärning
kokas samman.

Nu luktar det gott från köket. Jag har plockat svarta vinbär och nu är det kokt svartvinbärssaft på gång. Fantastiskt gott!! Men inte så GI-vänligt eftersom det är ganska mycket socker i. Men lite kan jag väl få?

1 kommentar:

Karin W sa...

Hallå där min vän du har ju iaf fått dill det är mer än vad jag fått! Jo lite då men inget att frysa in precis. Den där kokta såsen med CF gillar jag också och den är perfekt att testa med olika gröna kryddor i.
Jag blev riktigt svampsugen när vi var till skogen med dagis idag, synd att jag inte slutar tidigt någon dag.
Sköt om dig/Karin