Jag blev inspirerade när jag för några veckor sen såg "Vad blir det för mat?" med Per Morberg och han "slängde ihop" en paj med hallon. Det blir säkert väldigt gott men jag vill passa på att äta jordgubbar så länge det finns "de goda gubbarna". Receptet hittade jag på http://www.recept.nu/ och det var superenkelt. Jag gillar enkla och snabba recept! Det som tog lite tid var att röra citronkrämen i vattenbad.
Häll smeten i en pajform och grädda i 220 gr i 15-20 minuter eller tills kakan har stelnat.
Citronkräm
Pressa saften från en citron.
Blanda med två äggulor och ett helt ägg samt 2 dl strösocker.
Sjud ihop blandningen i ett vattenbad eller försiktigt i en tjockbottnad kastrull.
Fördela sedan citronkrämen över kakbotten och lägg på de färska bären.
Servera gärna med en klick creme fraiche, sötad med florsocker.
2 kommentarer:
Vad gott det där måste bli, mandelmassa blir så saftigt. Du lär få en massa att stå i inför kalaset på söndag förstår jag. I morgon ska jag också fånga dagen när jag kommer från jobbet och frida har städat huset. trevlig helg till dig min vän!
Ja den blev god men gillar man inte sött ska man passa sej.
Skicka en kommentar