Hösttider innebär ju också skördetider. Vi fick inte några äpplen i år så det är ju tur att det finns att köpa. Jag gillar nog egentligen äpplen bäst "naturell" men visst är det gott med äppelkaka ibland. Fick ett reklmablad från Konsum och där fanns det här receptet. Pajen blev riktigt god och saftig.
Äppelkaka för 10 personer
Ugnstemperatur 175 grader
Pajdeg:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 gr smör
Blanda de torra ingredienserna och finfördela fettet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylen ca 30 min.
Fyllning 1:
5-6 äpplen skalas, kärnas ur och rivs grovt. Strö över pajskalen och förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter 175 grader.
Fyllning 2:
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl strösocker
2 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 dl sötmandel eller hasselnötter
1-2 tsk kanel
1-2 tsk kanel
Vispa ägg och socker. Rör ner creme fraiche och häll blandningen över de förgräddade pajskalet. Strö över mandeln och kanel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 min.
Sikta över florsocker och servera med vaniljsås.
3 kommentarer:
Det receptet måste jag prova. Har creme fraiche som jag behöver använda med det snaraste! Tack för tipset!
Ruthan
Nejmen vad lustigt det där receptet kollade jag nyss på coop.se men jag hade ingen CF hemma!Men nu vet jag att det blev gott då!
Annasofiee.blogg.se
Annasofiee.blogg.se
Annasofiee.blogg.se
Annasofiee.blogg.se
Skicka en kommentar