söndag 13 september 2009

HÖSTHELG I STUGAN

Har nyss kommit hem från en underbar helg i stugan. Vädret har växlat och självklart har det kommit lite regn. Men det går bra, har ju blivit van i sommar.... Jag var sugen att leta efter trumpetsvamp, for iväg med svampkorgarna men hittade inte en enda svamp! Tur att det var gott om rödgul taggsvamp alldeles utanför husknuten. "Ej lika uppskattad som sin släkting blek taggsvamp, men är likväl en god matsvamp och väl värd att plocka," kan man läsa om den på http://svampguiden.com/Jag tycker att den rödgula taggsvampen är god, rolig att plocka och lätt att rensa. Jag smörstekte den och den blev god att äta till vårt grillade kött.Små men naggade goda. Det är nästan lite meditativt över att plocka taggsvamp. Dom gömmer sej i gräset och det gäller att vara nära marken. Och stress existerar inte. Det kanske är därför jag gillar svampplockning.

Söndagmorgon vaknade vi ganska tidigt (i alla fall för att vara en söndag). Näten var ute och vi skulle ut för att hämta dom. Det var fantastiskt vackert när vi kom till sjön. Den låg där alldeles stilla och dimman var på väg att lätta. Det kändes nästan magiskt att glida fram i båten.
Väl hemma i stugan var det lite pyssel innan vi rensat näten från fisk och sen rensat fisken vi fått. Förhoppningsvis får vi fint väder framöver så vi kan röka några av abborrarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och som vanligt en underbar bildserie från naturen!

Ruthan

Karin sa...

Åhh vilka fina bilder Kerstin!