Ett sistaminutentips på godis. Det här måste ju vara rena rama hälsokosten så man kan säkert äta mycket med gott samvete. Gjorde en sats häromdagen och lyckades bränna kanterna men det som gick att äta fick en strykande åtgång. Aprikoserna blev lite sega så man får äta försiktigt så att inte tandläkaren får mycket att göra efter jul.
GODISRUTOR MED SOLROSFRÖN OCH APRIKOSER
Detta godis ska gräddas i ugnen på 175 grader i en liten långpanna ca 20*30 cm klädd med bakplåtspapper.
1 dl farin-eller råsocker
1,5 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
Blandas och sjudes i en kastrull i ca 10 min. Rör om då och då. Låt lagen kallna något och tillsätt sedan:
150 gram mörk choklad i små bitar
rör till chokladen har smält och blanda i
150 gram torkade aprikoser i små bitar
1 dl grovt hackade nötter eller mandlar
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl havregryn
Bred ut smeten i långpanna och sätt i ugnen 25-30 min. Låt den svalna och skär sedan i rutor och smaska med gott samvete.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar