måndag 26 juli 2010

FJÄLLBITEN

Nu är vi nyss hemkomna från en liten semesterresa i svenska fjällvärlden. Vi har haft fint väder och njutit av underbart vacker natur. Titta bara.......Första stoppet blev hos en kompis och Alfons fick leka av sej lite med sin kompis Kasper.Sen bar det västerut och vi stannade till vid Trappstegsforsen.


Vi körde med solen rakt i ögonen. Uschia mej vad det är jobbigt, men när vi kom till Saxnäs gick solen ner och då var det bländande vackert.Minst lika vackert var det på dagen.

.
.

Vi ställde färden mot Fatmomakke kyrkstad och sen vidare mot Marsliden.
Där finns en badstrand med "nästan medelhavsvärme" enligt turistinformationen.........och Alfons badade med glädje. Det här tror jag är Sveriges vackraste badstrand och renare vatten finns nog inte. Här existerar minsann inte någon algblomning.

En liten tur upp på Middagskullen i kvällssol och med massor av mygg.

Det var en ganska brant vandring, men vi fick lön för mödan då vi kom upp på toppen. Utsikten var otrolig och eftersom det blåste lätt där uppe behövde vi inte slåss med myggen.Dags för resa söderut och då for vi över Stekenjokk. Uppe på fjället plockades spritköket fram och nu blir det en av höjdpunkterna för en kaffeälskande fjällfreak.
Nu njuter jag ......... och Alfons.

Hemresan gick genom Norge och Jämtland ochbland annat ett besök vid "Sveriges Niagara" -TännforsenSå här trött har lilla vovven varit på kvällarna.

Jag har ingen ersättning från Vilhelmina turistråd när jag med hela mitt hjärta säger:
Gör en resa till Saxnäs, Fatmomakke och Stekenjokk.
Det är ootroooliiigt vackert!5 kommentarer:

Mona sa...

Åhh... "hemlandstoner". Undrar just om vi åkte samtidigt hemåt. Själv var jag under helgen som var på andra sidan fjällen du var. Stekenjokk, Fatmomakke och Saxnäs har jag varit många gånger, och håller med dig om att det är vackert, MEN myggigt ;-)

Torun Alenius sa...

Hej Kerstin:)
Hittade din blogg via Karin, tror jag...
Å så många vackra bilder. Marsliden är nog mitt favoritställe. Där var Hans o jag mååånga gånger under tiden vi bodde i Villis.Hoppas annars att allt är bra med dig. Kommer helt klart gå in o läsa samt titta på fotona du knäpper. Ha det så godt, kram Torun

KarinW sa...

Åhhh vilka härliga bilder Kerstin! Nu längtar jag till fjällen fast västkusten var fint det också.Jag har aldrig varit i de där krokarna men oj vad jag vill dit! Bilderna på dig var bara bäst, särskilt du i röda kappan! Nu är det snart slut på semestern......

AnnCathrine sa...

Otroligt härliga bilder du knäppt! Jo, det är verkligen vackert där uppåt. Saxnäs är nog min favorit.
Synd bara att jag inte visste att du var i mina hemtrakter, då skulle jag bjudit in er på "en kopp java". ;-)

(Jag la in en länk till din blogg på min blogg, hoppas det är ok, säg bara till annars)

Pysselfarmor sa...

Hör som sagt av dig nästa gång ni är i dessa trakter - jag har en gård i närheten av Dikanäs, efter Vojmsjön, så får vi se om vi är där just då.