I dessa svamptider skulle det ju passa bra med ett svamprecept men istället kommer en värmande gryta i hösttider. Den här filégrytan är lätt att göra och smakar väldigt bra.
Rönnbärsfilégryta
500 gr fläskfilé
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
6 krossade enbär
1 msk soya
3-4 msk rönnbärsgelé
1,5 dl köttbuljong
2 dl creme fraiche
Skär köttet i skivor och bryn det i stekpanna.
Skiva purjon och fräs den i stekpannan.
Lägg kött och purjo i en gryta och tillsätt resten av ingredienserna
Allt får koka i ca 5 min.
Till denna gryta smakar det bra med antingen ris eller potatis.
Nu ska jag packa och handla. Imorgon efter jobbet blir det lugnet i stugan igen. Hoppas att ni får en trevlig helg!
3 kommentarer:
Det är inte så säkert att det blir så lugnt!
Åtminstone inte förrän fram emot midnatt på fredagkväll!
Vi ligger i startgroparna!
Ruthan
Mumsigt värre det där du! Här har vi nyss mumsat på en svampmacka med rödgula godingar!
Mums. Den där grytan blir det nog till att testa =) Hoppas att du får en skön helg i stugan!
Skicka en kommentar