torsdag 17 september 2009

FILÉGRYTA





I dessa svamptider skulle det ju passa bra med ett svamprecept men istället kommer en värmande gryta i hösttider. Den här filégrytan är lätt att göra och smakar väldigt bra.

Rönnbärsfilégryta

500 gr fläskfilé
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
6 krossade enbär
1 msk soya
3-4 msk rönnbärsgelé
1,5 dl köttbuljong
2 dl creme fraiche

Skär köttet i skivor och bryn det i stekpanna.
Skiva purjon och fräs den i stekpannan.
Lägg kött och purjo i en gryta och tillsätt resten av ingredienserna
Allt får koka i ca 5 min.

Till denna gryta smakar det bra med antingen ris eller potatis.

Nu ska jag packa och handla. Imorgon efter jobbet blir det lugnet i stugan igen. Hoppas att ni får en trevlig helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte så säkert att det blir så lugnt!
Åtminstone inte förrän fram emot midnatt på fredagkväll!
Vi ligger i startgroparna!

Ruthan

KarinW sa...

Mumsigt värre det där du! Här har vi nyss mumsat på en svampmacka med rödgula godingar!

Mona sa...

Mums. Den där grytan blir det nog till att testa =) Hoppas att du får en skön helg i stugan!