Just nu håller jag på att läsa en god bok. En riktigt feel good roman som är i en serie av fyra böcker. Det här är den fjärde och jag blev så glad när jag såg att det kommit en ny del om "familjen kring La Stella" i Östersund. Lättläst och som en extra knorr avslutas flera av kapitlen med ett eller flera recept på det som ätits i kapitlet. Allt från tilltugg till middagar. Idag prövade jag ett av recepten och det blev riktigt gott.
PASTA AL FORNO
500 gr penne
1 paket mozzarella
2 dl riven parmesanost
KÖTTFÄRSSÅS
500 gr köttfärs
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 morötter skurna i små bitar
2 burkar krossade tomater
2 dl matlagningsvin eller rött vin
1 kruka basilika
olja, salt och en nypa socker
Bryn köttfärs, lök och morötter. Blanda i övriga ingredienser och koka ihop minst 35 min.
Koka en béchamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
riven muskot
och koka pastan.
Lägg hälften av pastan, köttfärssåsen och béchamelsåsen i en ugnsfast form. Dela mozzarellan i små bitar och strö över hälften av parmesanosten. Lägg ett nytt lager med pasta och såser och avsluta med resten av parmesanosten.
Gratinera i 225 grader ca 25 min.
1 kommentar:
Här har man missat en massa ser jag! Boken vill jag ha och pastan också!Ska in på bokhandeln i morgon, hoppas den finns där. Har letat presentkort (på 400kr)men vad hjälper det när jag gömt det så bra?
Slutar tidigt på onsdag, kom hit om du vill?
Skicka en kommentar