Kan inte förstå att det är dan före dan före dopparedan. Jag känner fortfarande inte några julkänslor. Sånt kanske försvinner med åren??? Igår var jag i alla fall lite sugen att göra nåt som tillgodoser sockerbehovet över jul.
Familjens traditionella;
SKÄRA KARAMELLER
- 1 msk smör
- 1 tekopp socker
- 1 tekopp grädde
- 1 msk vaniljsocker
Låt massan koka under ständig omrörning till den blir tjock och vid prov i kallt vatten stelnar.
- Tillsätt några droppar röd karamellfärg och 1,5 tekopp Vårgårda ris.
- Klicka ut på ett bakplåtspapper och låt karamellerna kallna.
Och sen blev det en egen "uppfinning"
CHOKLADTRYFFEL MED CHILI
Koka upp 2 dl grädde med en hackad röd chili och ca 2 msk pressad citron. Låt även kärnorna i chilin vara med. Låt stå några minuter för mer chilsmak. Sila bort chilin och tillsätt 200 gram mörk hackad choklad i den varma grädden. Rör till det blir en jämn smet. Ställ smeten kallt och forma sen till små kulor och rulla kulorna i kakao eller oboypulver. När bollarna var rullade satte jag en flinga citronflingsalt i varje boll.
Jag kokar gärna lite espresso eller cappuccino till en sån här boll.
1 kommentar:
Wow, dom skära karamellerna inte bara lät goda av ditt recept, dom såg så otroligt goda ut på din smaskiga bild!! :-) Härligt! Alltid kul med nya recept på smaskigt godis. Tackar för det ;-)
Skicka en kommentar