söndag 10 januari 2016

HÄR ÄR MITT KYLSKÅP

Kommer ni ihåg TV programmet där en duktig kock gjorde ett besök hos nån känd person och sen lagade kocken mat på vad som fanns i kylskåpet. Roligt program tycker jag och det blev en inspiration för mig att börja laga mat. Idag körde jag en variant av det här hemma för det fanns gott om småduttar i kylskåpet. Av allt duttande blev det faktiskt en trerätters som sambon och njöt av medans vinterkylan härjade utanför fönstret. Ja idag var det kanske inte så kallt, bara 18 grader minus mot gårdagens 28 kalla minusgrader. Brrrrrrr.

Mina matbilder är verkligen inget att skryta med. Dels är jag hungrig och vill äta och sen tycker jag att det är så svårt att få till det där extra när det gäller matbilder. Men träning ger ju färdighet sägs det.
Till förrätten tog jag en skiva mjukt tunnbröd som jag la detta goda på: 
en hackad charlottenlök som jag stekte i smör
2 skivor lufttorkad skinka
1 msk creme fraiche
lite riven ost som det var lite smak på.

Jag rullade ihop tunnbrödet, skar det i små snittar och grädde i ugnen, 175 grader i 5-8 min. 


Pasta med saffranslax:
Jag skar 2 portionsbitar lax i tärningar som jag sedan stekte och saltade lite lätt.
När de är genomstekta tillsatte jag 2 dl creme fraiche
½ fiskbuljongtärning
1 kuvert saffran.
Detta får puttra en liten stund i pannan och sen tillsatte jag lite hackad spenat och en bit paprika. 
Det gjorde nog inget för smaken med det blev ju i alla fall en färgklick. 


Saffranssmakande hallondessert:
Smält en klick smör
Smula 4 digestivekex och blanda kexkrosset i det smälta smöret. 
Låt det svalna.
Vispa 1 dl grädde och blanda i 100 gram philadelfiaost.
Tillsätt 2-3 msk socker, 0,5 tsk vaniljsocker och ett halvt kuvert saffran.
Blanda kexkrosset, hallon och saffransgrädden i portionsskålar. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser frestande gott ut!

Ruth

FREEDOMtravel sa...

Vi pratade om det programmet häromdan! Kanske för att vi också försöker laga på det som finns i kylen. (Åker utomlands snart och vill inte handla). Lyxig middag du fick till! :)