Mina matbilder är verkligen inget att skryta med. Dels är jag hungrig och vill äta och sen tycker jag att det är så svårt att få till det där extra när det gäller matbilder. Men träning ger ju färdighet sägs det.
Till förrätten tog jag en skiva mjukt tunnbröd som jag la detta goda på:
en hackad charlottenlök som jag stekte i smör
2 skivor lufttorkad skinka
1 msk creme fraiche
lite riven ost som det var lite smak på.
Jag rullade ihop tunnbrödet, skar det i små snittar och grädde i ugnen, 175 grader i 5-8 min.
Pasta med saffranslax:
Jag skar 2 portionsbitar lax i tärningar som jag sedan stekte och saltade lite lätt.
När de är genomstekta tillsatte jag 2 dl creme fraiche
½ fiskbuljongtärning
1 kuvert saffran.
Detta får puttra en liten stund i pannan och sen tillsatte jag lite hackad spenat och en bit paprika.
Det gjorde nog inget för smaken med det blev ju i alla fall en färgklick.
Saffranssmakande hallondessert:
Smält en klick smör
Smula 4 digestivekex och blanda kexkrosset i det smälta smöret.
Låt det svalna.
Vispa 1 dl grädde och blanda i 100 gram philadelfiaost.
Tillsätt 2-3 msk socker, 0,5 tsk vaniljsocker och ett halvt kuvert saffran.
Blanda kexkrosset, hallon och saffransgrädden i portionsskålar.
2 kommentarer:
Ser frestande gott ut!
Ruth
Vi pratade om det programmet häromdan! Kanske för att vi också försöker laga på det som finns i kylen. (Åker utomlands snart och vill inte handla). Lyxig middag du fick till! :)
Skicka en kommentar